Witam. Jestem z Międzyrzecza. Od tygodnia posiadam Octavię II Ambiente Tdi. Jak ktoś jest z okolicy (Gorzów, Skwierzyna, Świebodzin, ew. Krosno Odrz.) proszę o kontakt.
[O1] problem z podświetleniem bagażnika
Zwiń
X
-
[O1] problem z podświetleniem bagażnika
Witam, zakładam ten temat, ponieważ nie dostałem odpowiedzi , a więc do rzeczy. Dzisiaj zobaczyłem, że nie działa mi prawa lampka w bagażniku , myślałem że to żarówka , wiec przełożyłem z lewej na prawą i trzask, poszedł bezpiecznik, wymieniłem go i nic żadna lampka nie świeci, ą żarówka lewa która niby była przepalona, działa . Nie wiem co dalej robić :?:
-
-
Oglądałem i wszystko jest ok.Zastanawia mnie dlaczego przestała świecić prawa,a później i lewa , nawet po wymianie bezpiecznika i dodam,że żarówki są włożone w oprawki oświetlenia i bezpiecznik nie przepala się.Czy są gdzieś jeszcze jakieś inne bezpieczniki ,oprócz tych na desce z lewej strony :?:
Komentarz
-
-
Proponuje sprawdzić złączki po lewej stronie bagażnika, łączą sie tam wiązki kabli idących z przodu na tył auta, między innymi idzie też tam wężyk do spryskiwacza tylnego, u mnie było tak że wężyk póścił na złączce i zaciekały te kostki efekt był taki że między innymi brakowało światła w bagażniku, druga sprawa że warto sprawdzić mikrostyk w zamku klapy może na nim powstaje przebicie.
powodzenia w bojach
Komentarz
-
-
w bagażniku lampki mają czasówkę więc może tram ci coś walnęło
[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 17:21 ]
PS a może tu tkwi problem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=413167
[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 17:23 ]
Komentarz
-
-
A więc tak , mikrost rozebrany na części pierwsze i przeczyszczony,złączki z lewej strony ok,a światełka brak.Po podłączeniu dodatkowego +12 działa,ale to prowizorka .
szukałem tego przewodu w bezpiecznikach co zasila lampki, bo to on niema prądu czerwono-niebieski
Czy lampki tylne nad drzwiami ,są zasilane tym samym przewodem,bo jeśli tak to znaczy ,że muszę rozebrać plastyki.
Komentarz
-
Komentarz